KUNSTSTOF-INDUSTRIE.

Kunststof Frezen


Is Kunststof profielen extruderen te kostbaar voor u ?

Of duurt het te lang voordat u het in huis heeft ?

Wij frezen het profiel voor u : tot 4 meter is het mogelijk.

Technische kunststoffen

De groep technische kunststoffen bestaat uit kunststoffen die een breed toepassingsgebied hebben in de techniek maar niet de slijtvaste eigenschappen van de slijtvaste technische kunststoffen hebben. PTFE, PVDF, PVC, HDPE, PP en Hardpapier worden onder de technische kunststoffen geschaard. HDPE en PP zijn de echte basiskunststoffen met een gering temperatuur bereik maar daarentegen wel een prima prijs. PVC, PTFE en PVDF bieden flinke voordelen ten opzichte van de basiskunststoffen. Deze materiaalsoorten hebben een grotere temperatuur range, een hogere chemische bestendigheid en superieure mechanische eigenschappen. Hardpapier is de laatste in deze groep en is in tegenstelling tot de andere vijf thermoplasten een thermoharder. Dit geeft het materiaal specifieke eigenschappen zoals de uitstekende elektrische isolatie. Bent u op zoek naar kunststoffen die langer meegaan in een dynamische toepassing, kies dan uit de categorie slijtvaste technische kunststoffen. Worden er nog hogere eisen aan het materiaal gesteld, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een high performance.

Slijtvaste technische kunststoffen

Slijtvaste technische kunststoffen onderscheiden zich van de technische kunststoffen door hun slijtvastheid. Daar waar er een dynamische belasting op het materiaal wordt losgelaten, zoals bijvoorbeeld een slepende ketting, een voertuig dat langs een kunststof stootstrip glijd of een kunststof tandwiel wordt de keuze in kunststoffen ineens een stuk kleiner. Technische kunststoffen als HDPE, PP of PVC zijn hier niet geschikt. Afhankelijk van de toepassing is er de keuze uit PA (nylon), POM (Delrin), PETP (Arnite), HMPE (Werkstoff S) en hardweefsel (Celleron). Komt er geen grote druk op het materiaal maar wel veel dynamische belasting, dan is HMPE de beste keuze. Komt er meer druk op het materiaal dan kan er afhankelijk van de omgeving en de toleranties een keuze gemaakt worden tussen POM, PA en PETP. Staan er extreme drukken op het materiaal of moet het materiaal ook tegen hoge temperaturen kunnen, dan is hardweefsel celleron de juiste keuze. Mocht u twijfelen over welke materiaalsoort u moet toepassen, neem dan gelijk contact op zodat wij u verder kunnen helpen.

High performance kunststoffen

High performance kunststoffen, ook wel high temperature kunststoffen genoemd, zijn kunststoffen die superieure eigenschappen bezitten ten opzichte van de (slijtvaste) technische kunststoffen. Zo is het temperatuurbereik van high performance kunststoffen veel breder als dat van de standaard technische kunststoffen. Daarnaast blinken high performance kunststoffen uit in mechanische eigenschappen zoals thermische uitzetting, E-modules, chemische bestendigheid en maatvastheid. 


Reclamekunststoffen en Bouwkunststoffen

Reclamekunststoffen zijn kunststoffen die, het woord zegt het al, in de reclame of sign & graphic sector toe worden gepast. Dit kan zowel voor binnen- als voor buitentoepassingen zijn. Daarom wordt er een uiteenlopende range van materialen onder de reclamekunststoffen geschaard. Denk hierbij van dunne folie kunststoffen voor winkelinrichting tot aan dikke acrylaat plexiglas platen voor beurzen of high-end interieur designs. 

U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen, wij zullen er alles aan doen om uw kunststof vraagstuk op te lossen!