ALUMINIUM DRAAIWERK

Veel aluminium legeringen kunnen goed verspaand worden zonder koelmiddelen. Wij gebruiken bij voorkeur een verdampende verspaningsvloeistof om extra warmte te onttrekken.

Droge aluminium onderdelen; Als producten nat blijven liggen, laten koel- en smeermiddelen aftekening op het aluminium achter en leiden daarmee tot beschadiging van het uiterlijk van aluminium producten.

Wij gebruiken daarom geen of zo weinig mogelijk verspanings vloeistoffen (volle straal op de frees) . We verspanen droog, of maken gebruik van een gedoseerde hoeveelheid snijolie/vloeistof, gericht op de verspanings zone in plaats van op het gereedschap.

Aluminium rondstaf

(DIN 2011 ALCuBiPb 28ST draaikwaliteit) is verkrijgbaar in diverse diameters en lengtes.

Het onbemand draaiwerk bij VRIMON gebeurd op draaibanken met automatisch staf aanvoermagazijn tot ø76mm. Deze draaibanken hebben een dubbele spindel die producten kunnen overpakken en beschikken ook over aangedreven gereedschappen die gebruikt kunnen worden voor excentrische bewerkingen (bijvoorbeeld flensgaten). Zowel axiaal alsook radiaal uit te voeren. Het product komt op deze wijze compleet van de machine af.